Miranda in concert Blokzijl Klassiek

Emmeloord - Miranda van Kralingen zingt zondag samen met harpiste Liesbeth Vreeburg op het kerstconcert van Blokzijl Klassiek. Het concert begint om 15.30 uur en is in de Grote Kerk.

Van Kralingen zong Mimi in La Bohème, Donna Anna in Don Giovanni en Leonore in Fidelio. Dat zijn nog maar enkele van de vele grote rollen die Miranda van Kralingen vertolkte in haar operacarrière. Maar ze is ook een befaamde liedzangeres en ze musiceerde over de hele wereld. ‘Zo overrompelend als zij oogt, klinkt ook haar stem’, schreef NRC Handelsblad over de zangeres. Miranda van Kralingen begon haar carrière met jazz en cabaret, maar is daarna internationaal doorgebroken als vertolkster van operarollen en het klassieke lied. Deze ontwikkelingsgang heeft haar gemaakt tot een zangeres én een podiumkunstenares die als ‘uniek, virtuoos en spectaculair’ is betiteld.

Voor haar sublieme optredens in binnen- en buitenland kreeg ze uit de handen van José Carreras de prestigieuze Diamond Tulip Award. De zangeres trad ook regelmatig op voor het Koninklijk Huis, onder meer tijdens de huwelijksvoltrekking van Willem-Alexander en Máxima.

Harpiste Liesbeth Vreeburg studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg en haalde haar masterdiploma met een 9.5. Ze won het concours van de Stichting Jong Talent Nederland en dat was de eerste van een aantal onderscheidingen. Ze speelt in diverse kamermuziek- en muziektheaterensembles en is remplaçant bij enkele gerenommeerde orkesten, waaronder Amsterdam Sinfonietta en het Concertgebouw Orkest.

In Blokzijl brengen de twee musici een heel aantrekkelijk concert met bekende en onbekende kerstliederen uit diverse Europese landen en met enkele composities voor harp solo. Maar er wordt niet alleen gemusiceerd; Miranda van Kralingen zal ook een aantal kerstverhalen en gedichten voorlezen. En natuurlijk mag er worden meegezongen.

Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Jan Broekhuizen, tel: 0527-618511 s.v.p. na 18.00 uur.