Bijbelmuseum in Ark van Noach op Urk

URK - De immense Ark van Noach ligt aangemeerd in de haven van Urk. De ark blijft tot en met 28 februari volgend jaar op Urk.

De VerhalenArk is het eerste drijvende Bijbelmuseum ter wereld. De Ark is 70 meter lang, 10 meter breed en 13 meter hoog. De VerhalenArk neemt bezoekers mee op een reis langs de verhalen van Adam & Eva, Kaïn & Abel en Noach. En langs Abraham, Mozes en Samson tot aan het Nieuwe Testament. De Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, verbindt de verhalen en laat het geheim zien van het Nieuwe Testament. De expositie is gemaakt door meer dan vijftien internationale kunstenaars, in opdracht en naar ideeën van Aad Peters en ontworpen door Michaela Bartonova uit Tsjechië.

Op vier verdiepingen met een inhoud van 2000 vierkante meter loopt de bezoeker door een interactieve expositie met scènes uit het oude en nieuwe testament. Vecht met Goliath, leef als Noach met zijn dieren of ontdek dat koning Salomo meer dan 1000 vrouwen had. Meer dan 400.000 mensen bezochten de expositie sinds de opening in 2010.