Shortlist sportverkiezingen bekend

Emmeloord - De jury van de Sportverkiezingen Noordoostpolder is eruit: de drie kanshebbers in de categorieën sportvrouw, sportman, sporttalent en sportploeg zijn bekend.

Jacolien Ruizendaal (atletiek), Femke Beuling (schaatsen) en Manon Schoop (atletiek) maken kans op de titel Sportvrouw van het Jaar. Bij de mannen bemachtigden Remco Grasman (wielrennen), Casper Tsin (reining) en Diederik Boer (voetbal) een plek op de shortlist. Het Sporttalent van het Jaar wordt uit het volgende drietal gekozen: Matias Jansen (zwemmen), Julia Vermue (paardrijden) en Jens Dijkstra (atletiek). Flevo Boys JO15-1 (voetbal), GIA Light (sloeproeien) en Flevo Twirling ’94 gaan op voor de titel Sportploeg van het Jaar.

Jury

De jury verwelkomde dit jaar een nieuw lid. Naast Wiemer Haagsma (sportwethouder), Maaike Smit (oud-sporter), Han Dijkstra (Omroep Flevoland), Peter Dekkers (De Stentor) en Harry de Ridder (De Noordoostpolder) maakt nu ook Bert Prins, voorzitter van tennisvereniging Emelwerth, deel uit van de jury. De zeskoppige jury heeft vorige week ook de vrijwilliger van het jaar en het beste sportinitiatief gekozen. De namen van deze uitverkorenen worden geheim gehouden tot de avond van woensdag 17 januari. De twaalf kanshebbers op een van de sporttitels in de polder worden deze maand paginagroot in De Noordoostpolder aan iedereen voorgesteld, waarbij hun prestaties kort op een rij worden gezet.