Rockbands in De Klos

EMMELOORD - In de Klos in Emmeloord zijn zaterdag 9 december optredens van de Stoner Rock band ‘Stone in Egypt’ en de psychedelische postrock band ’Orange Glow. De avond begint om 21.30 uur.

Stone in Egypt is opgericht in 1997 door Tjeerd de Jong (ex Lethargy, Beyond Belief). De debuut cd ‘Stone in Egypt’ kwam uit in november 2000 en ontving zeer goede recensies. In 2004 kwam hun album ‘swinging Dead in Summerwind’ uit. Twee jaar later viel de band uit elkaar en heeft Tjeerd een aantal projecten gewerkt waaronder het album met de naam ‘Serpentarius’.

In 2014 begon het echter weer te kriebelen en met 2 nieuwe bandleden; Rene N. Bronwasser (ex Osiris, C of E ) en Mike Nijenhuis (ex Stoner Magnet) was de band weer compleet. In januari 2016 heeft Stone in Egypt een nieuw album opgenomen onder de naam ‘Feed the Void’.

Orange Glow maakt psychedelische postrock met elementen van Stoner, Krautrock, Wave, Artcore en Noise, uit de roots van de drie bandleden. Eerder leverde de band twee goed ontvangen indierock albums af. Op weg naar het derde album – de eerste echte bandplaat- heeft het trio zichzelf de afgelopen twee jaar volledig opnieuw uitgevonden en een nieuw universum geschapen. Het nieuwe album is pas verschenen.