Kerst met Zandtovenaar op De Deel

Emmeloord - Noortje Herlaar, Jeroen van der Boom & Tommie Christiaan zijn donderdag 14 december te zien en te horen met hun hoofdrollen in Kerst met de Zandtovenaar op De Deel in Emmeloord.

Zandkunstenaar Gert van der Vijver brengt het verhaal van de geboorte van Jezus tot leven met indrukwekkende zandtekeningen. Noortje Herlaar en Jeroen van der Boom vertolken de rollen van Maria en Jozef. Tommie Christiaan kruipt in de huid van de slechte koning Herodes. Radio-presentator Frits Spits vertelt dit jaar het kerstverhaal. KRO-NCRV zendt het programma met de kerstdagen uit op NPO Zapp en NPO 1.

De zesde editie van Kerst met de Zandtovenaar komt uit Emmeloord. Bekende artiesten en aanstormend talent wisselen elkaar af in een bijzondere kerstbeleving, waarbij het verhaal van de geboorte van Jezus op een unieke wijze wordt opgevoerd met Nederlandstalige popliedjes en kerstklassiekers. Tommie Christiaan is enthousiast over zijn rol als koning Herodes: 'De slechterik. Altijd al eens ‘the bad guy’ willen spelen!’. Zandtovenaar Gert van der Vijver: 'Ik ben zeer enthousiast over de cast van dit jaar, luisterrijke persoonlijkheden met fantastische stemmen, daar teken ik voor!’ Andere artiesten die een bijdrage zullen leveren aan dit muzikale kerstspektakel worden op een later tijdtip bekendgemaakt.

Het evenement Kerst met de Zandtovenaar is een jaarlijkse traditie geworden. De steden Gouda, Alkmaar, Roermond, Apeldoorn en Lelystad gingen Emmeloord voor. Kerst met de Zandtovenaar is de grote afsluiter van het jubileumjaar ‘Buitengewoon Noordoostpolder 75 jaar droog’.

Kerst met de Zandtovenaar, een muzikaal kerstspektakel voor de hele familie, wordt opgenomen op donderdag 14 december, van 19.00 tot 20.30 uur op De Deel in Emmeloord. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.noordoostpolder.nl/zandtovenaar en op de Facebook en Instagram van Kerst met de Zandtovenaar.

Het programma wordt uitgezonden door KRO-NCRV op zaterdag 23 december om 17.00 uur op NPO Zapp en vervolgens op Eerste Kerstdag 25 december om 12.10 uur op NPO 1 en 19.30 uur op NPO 3.

Kerst met de Zandtovenaar wordt georganiseerd door KRO-NCRV, NPO Zapp en de gemeente Noordoostpolder. Het programma wordt geproduceerd door The Media Brothers.