Kerstmarkt Emmeloord

EMMELOORD - In het centrum van Emmeloord is zaterdag 9 december van 10.00 tot 17.00 uur de grote kerstmarkt.

Het kerstevenement staat geheel in het teken van beleven en gezelligheid. Verspreid over de dag is er een gevarieerd aanbod van muziek, straattheater, kindervoorstellingen door Cootje Theater en natuurlijk de kerstmarkt zelf!

Er treden verschillende koren op en er kunnen marshmallows worden gebakken boven een gezellig kerstvuurtje. De Kerstman is er, er wandelt een kerstboom door de winkelstraat en ook de levende kerststal met daarin de ezel en de os, schapen en geiten en Jozef en Maria met het kindje Jezus, ontbreekt niet.

Het Meisje Met De Zwavelstokjes is neergestreken op haar jutezak in haar dunne jurkje. Ze durft niet naar huis te gaan, want ze heeft nog geen enkel zwavelstokje verkocht. Omdat ze het koud heeft, strijkt ze zelf een stokje af. Bij Intertoys Faber op het Kettingplein bevindt zich het kidsplein, waar kinderen kunnen knutselen, er is een ballenbak en ze kunnen met Olaf uit Frozen op de foto.

Kinderen van basisschool “de Keerkring “ verkopen zelfgemaakte kerstbakjes en het kinderkoor treedt op. De opbrengst is voor de Stichting Unista die hiervan het schoolgeld en schooluniformen betaalt voor weeskinderen in Wum een plaats in het noordwesten van Kameroen.