Het Pioniertje de polderlekkernij

EMMELOORD - Het Pioniertje, studentenbedrijf van ROC Friese Poort in Emmeloord, heeft onlangs haar eerste aandeel verkocht aan burgemeester Aucke van der Werff.

Het bedrijf, gerund door vijf studenten van de opleiding ondernemer retail, heeft de lekkernij ‘Het Pioniertje’ op de markt gebracht. Het is een speculaaskoek gevuld met hazelnootspijs en een toplaag van gesmolten chocolade met hazelnootjes. “De Noordoostpolder kent nog geen “eigen koek” en het leek ons leuk hier iets voor te ontwikkelen. Iets aan de polder toevoegen en hopelijk een koek waar de inwoners trots op kunnen zijn’, vertellen de ondernemers.

Voor het nodige startkapitaal verkopen ze aandelen. ‘Wij willen naamsbekendheid creëren en we zijn erg blij dat de burgemeester van Noordoostpolder aandeelhouder is van ons bedrijf”, aldus Kay Oosterkamp. Het Pioniertje is binnenkort verkrijgbaar bij SAMEN in de Lange Nering. Ook is de koek verkrijgbaar bij verschillende horecagelegenheden zoals De Meiden in Swifterbant. Vandaag vindt de aandeelhoudersvergadering plaats in Party Bowlinghouse de Ducdalf in Espel.