Evelien Europees topfotografe

EMMELOORD - De Emmeloordse fotograaf Evelien Sikkema van Evelienfotografie heeft dit weekend in Rome de titel Qualified European Photographer (QEP) in de wacht gesleept. Het is een prestigieuze titel die jaarlijks wordt uitgereikt door de Federation European Photographers (FEP).

De Emmeloordse behoort nu tot de beste portretfotografen van Europa. Tweemaal per jaar hebben professionele fotografen, die zijn aangesloten bij de beroepsvereniging in hun land, de mogelijkheid op te gaan voor kwalificatie door de FEP. De FEP heeft een kwalificatiesysteem opgezet dat fotografen omwille van hun uitzonderlijke vakkundige capaciteiten erkent door heel Europa. Dit Europese toplabel overstijgt de onderscheidingen die in de respectievelijke landen worden uitgereikt.

Het werk van Fotografen uit 22 landen werd dit weekend verzameld in Rome om in aanmerking te komen voor het felbegeerde QEP label. De beoordeling is streng: slechts een klein deel van de fotografen werd door de internationale jury uiteindelijk beloond met het felbegeerde QEP label.

‘De impact van de beelden was volgens de jury groot, pakkende beelden van mensen. De natuurlijke belichting is ook in moeilijke omstandigheden professioneel gebruikt, tevens is de sfeer in de beelden heel goed weergegeven. De 12 beelden die ik heb aangeleverd zijn uit mijn serie “People of Nepal”. Volgend jaar is er een expositie “People of Nepal” van haar te zien.