Tube Centre Marknesse zet de deuren open

MARKNESSE - Tube Centre Marknesse (TCM) aan de J. Marisstraat 8 in Marknesse houdt vrijdag 24 november van 16.00 tot 19.00 uur open dag. Publiek kan dan kennis maken met een 3D lasersnij-machine die sinds deze zomer in gebruik is om metalen kokers, buizen en profielen in allerlei vormen te snijden.

‘Je zoekt altijd naar mogelijkheden producten slimmer, sneller en beter te maken’, vertelt Simon van den Hengel, directeur en mede-eigenaar van TCM. Dit ervaarde hij bij MCM, waar hij zich bezighield met het lasersnijden van metalen platen. Zo ontstond het idee om een bedrijf op te zetten dat zich volledig richt op het verwerken van metalen kokers, buizen en profielen. ‘Door 3D lasersnijden kan het aantal bewerkingen worden verminderd’, weet hij en dat betekent een lagere kostprijs. Het hele productieproces wordt er ook door verkort.

TCM onderscheidt zich doordat het een jonge en frisse organisatie is. De medewerkers zijn gedreven, klantgericht en flexibel. ‘Wij verwerken gangbaar en repeterend snijwerk, maar bijten ons ook vast in speciale projecten of afwijkende profielen.’ Voor de stabiliteit is ervoor gekozen om een samenwerking aan te gaan met MCM. Zowel TCM als MCM kunnen elkaars bedrijfsactiviteiten versterken.