3200 Euro Lionsgeld voor Stichting Leergeld

EMMELOORD - De Lionsclub Noordoostpolder heeft de opbrengst van 3200 euro van de actie tijdens de Buitendag op Tweede Paasdag in het Kuinderbos overhandigt aan Stichting Leergeld

Lionsclub Noordoostpolder heeft samen met boswachter Harco Bergman van Staatsbosbeheer en vele partijen uit Noordoostpolder en omstreken activiteiten georganiseerd voor ouders en kinderen in het Kuinderbos. Zo’n 5000 mensen togen naar het Kuinderbos om te genieten van de diversiteit aan activiteiten. Lionsclub Noordoostpolder zorgde voor de inwendige mens en de leden van de club bakten met veel enthousiasme frites en hamburgers, waarvan de gehele opbrengst voor Stichting Leergeld is.

Leergeld Noordoostpolder gaat het geld gebruiken voor kinderen, waarvan ouders aantoonbaar de kosten niet kunnen dragen voor schoolse en buitenschoolse activiteiten. Vaak gaat het om schoolkosten die ouders niet kunnen betalen, maar ook voor de aanschaf van een fiets als het kind naar het voortgezet onderwijs gaat en niet meer te voet naar de dorpsschool kan. Ook voor de contributie van een sportclub of aanschaf van sportspullen kan Leergeld worden benaderd.