Een onvergetelijke benefietavond bij Flevo Boys voor JuCoBa

Emmeloord - ‘Hartverwarmend, ongelofelijk, onvergetelijk.’ Renate van de Ven kwam woorden te kort, ze was diep geroerd. Ze bedankte iedereen voor de ‘fantastische avond’. De opbrengst: bijna 10.000 euro.

Ze had het natuurlijk over de benefietwedstrijd van Flevo Boys JO15-1 tegen Ajax JO14-1 (2-2!), die dinsdagavond op sportpark Ervenbos werd gespeeld. De avond overtrof ieders verwachtingen. ‘Hier hoop je op en dan komt het ook nog allemaal uit. Ik ben iedereen eeuwig dankbaar’, sprak Erik Stolte, trainer van Flevo Boys en een van de initiatiefnemers van de actie, meteen na afloop. Renate van de Ven heeft alvleesklierkanker en is ongeneeslijk ziek. Ze heeft voor haar drie kinderen Julia, Babette en Coen de stichting JuCoBa opgericht. De opbrengst van de avond, om precies te zijn 9783,73 euro, staat woensdag op de rekening van de stichting. Renate, overmand door emoties, liet haar zus Nicolette het woord doen.

‘Wat een volk’

De benefietwedstrijd, de verloting en het penalty schieten op Diederik Boer waren een groot succes. Bijna alle 4000 loten (1 euro per stuk) gingen van de hand en er kwamen veel toeschouwers, onder wie veel jong spul, op de wedstrijd af. ‘Wat een volk’, klonk het langs de kant. Schatting: rond de 800. Een aantal waar het eerste van Flevo Boys jaloers op is. Pronkstuk van de verloting was een gesigneerd Ajax-shirt. Alle spelers van de eerste selectie hadden hun handtekening erop gezet. Verder werden onder meer een gesigneerd PEC Zwolle-shirt, een Feyenoord-shirt, kaartjes voor Heerenveen - PEC Zwolle, speelgoed, bloemen en speculaaspakketten verloot. Flevo Boys gaf Ajax prima partij. De Amsterdammers, voor- en achteraf veelvuldig bedankt voor hun belangeloze medewerking aan de benefietavond, waren het meest aan de bal en namen verdiend een 0-2 voorsprong. Waar iedereen stiekem op hoopte (een goal van Flevo Boys), gebeurde ook nog en zelfs nog meer dan dat. Luuk Grovenstein scoorde een schitterende treffer (‘Een wereldgoal’, vond Erik Stolte) en in de slotseconden tikte Lars Abma de gelijkmaker binnen.

‘Geweldig’

Dolle vreugde bij de Emmeloorders; een klaterend applaus was hun verdiende beloning. Toen moest het mooiste van de avond nog komen. Henderikus Oostra, interim-voorzitter van Flevo Boys, nam het woord ‘geweldig’ meerdere keren in de mond in zijn dankwoord. Hij bedankte in het bijzonder Marian Grovenstein en Erik Stolte, de twee initiatiefnemers van de benefietwedstrijd. En natuurlijk was er een speciaal dankwoord voor Ajax. ‘Geweldig.’ Erik Stolte had genoten van de avond. ‘Onvergetelijk. En een bizar hoog bedrag. Een mooi steuntje in de rug voor Renate en de kinderen.’ Er vloeiden tranen, natuurlijk, maar het was een prachtige avond. ‘Jullie tonen je een ware kampioen’, zei Nicolette in haar dankwoord namens haar zus tegen iedereen, die had geholpen de benefietavond tot een succes te maken. ‘Lieve mensen, deze avond helpt mee om het allemaal wat draaglijker te maken.’ En daar ging het om. Harry de Ridder