Zakenmensen kiezen voor Investeringsfonds

EMMELOORD - Het centrum van Emmeloord krijgt een ondernemersfonds. Een ruime meerderheid van de zakenlui stemde voor het fonds.

Van de 178 ondernemers die hun stem uit mochten brengen, heeft 118 dat gedaan. Bijna 80 procent van hen stemde voor de komst van een zogenaamd BIZ (BedrijvenInvesteringsZone). Zij vertegenwoordigen samen een WOZ-waarde van 79 procent van het totaal aantal stemmers.

De telling vond plaats onder toeziend oog van en werd vastgesteld door notaris Hartsuiker. Wethouder Henk Suelmann maakte de uitslag donderdag bekend tijdens de ledenavond van de BAN (Bedrijven Actief Noordoostpolder).

Met het fonds wil de Stichting Centrumanagement Emmeloord meer traffic krijgen van winkelend en kopend publiek naar Emmeloord centrum. Dit door middel van goede marketing en activiteiten. Daarnaast zal ze bijdragen aan een sfeervol, schoon en veilig centrumgebied, versterken van het winkelaanbod en de leegstand bewaken. Jeroen Beekman, voorzitter van de stichting: ‘De BAN heeft zich hier heel goed bewezen. Dat als ondernemers samen de schouders eronder zetten, we hele mooie dingen kunnen organiseren voor onze inwoners, ondernemers en bezoekers.’

De verwachte opbrengst van de BIZ is 80.000 euro per jaar. De gemeente heeft bij de vaststelling van het centrumplan voor de komende 5 jaar 40.000 euro per jaar toegezegd. De BIZ (Bedrijveninvesteringszone) gaat vanaf 1 januari 2018 van start en blijft tot 1 januari 2023 van kracht, daarna moet opnieuw een draagvlakmeting worden gedaan.