'Gezellig clubje worden'

EMMELOORD - ‘Ik ben single en mijn vrienden zijn inmiddels gesetteld, daardoor leid ik een ander leven’, steekt Hillebrand van wal. ‘En heb ik behoefte ook andere mensen te leren kennen. Ik ga ook weleens naar de kroeg, want ik houd wel van stappen. Maar gelijkgestemden kom ik daar niet tegen.’ Lachend: ‘En ik ben vaak een van de oudsten.’

Marcel knikt instemmend. Hij herkent zich in het verhaal. Hillebrand: 'Via een vriendin die bij Kwintes werkt, zijn we met elkaar in contact gekomen.' Met hulp van welzijnsorganisatie Carrefour organiseren ze deze ontmoetingsavonden.

Carrefour vindt het belangrijk dat iedereen kan meedoen in de maatschappij en denkt graag mee als mensen ideeën hebben om daar iets aan te doen. ‘Marcel en Hillebrand willen graag contact met anderen en liefst ook een date. Dat gun je toch iedereen?’, zegt Berry van Dam van Carrefour.

Marcel: 'Het ultieme doel is natuurlijk een relatie, maar dat kun je niet afdwingen. Het lijkt me gewoon leuk om een gezellige avond te hebben en nieuwe mensen te ontmoeten. En misschien dat we ook uitstapjes kunnen maken met elkaar.’

Hillebrand: ‘Online daten werkt voor mij niet. Ik heb een psychische kwetsbaarheid en ik heb gemerkt dat ik het makkelijker vind om dat uit te leggen als ik iemand in de ogen kan kijken.’ Marcel herkent zich in dit verhaal. ‘Ik heb ook een psychische kwetsbaarheid en ik ben met een spasme geboren.’

De twee initiatiefnemers hopen dat andere singles zich in hun verhaal herkennen en op 23 november naar Eindeloos komen. Om op een ongedwongen manier nieuwe sociale contacten op te doen. 'Een gastvrouw of gastheer heet iedereen welkom, brengt ze naar de tafel en stelt ze voor. Dan is de eerste hobbel al genomen', zegt John. 'Wij van Eindeloos zorgen voor een gebakje bij de koffie.' De initiatiefnemers willen bewust niet te veel nadruk leggen op daten. Ontmoeten, dat staat centraal. Elkaar leren kennen.

Laagdrempelig, ontspannen en gezellig. Dat zijn de hoofdingrediënten van de ontmoetingsavonden. Als het aan de Emmeloorders ligt, vinden die elke maand in Eindeloos plaats. 'We zoeken overigens niet alleen mensen die de avonden willen bezoeken, maar we vinden het ook fijn als er mensen zijn die mee willen denken en organiseren. Gastvrouwen of gastheren, bijvoorbeeld', leggen de twee uit.

'Het mooiste is als er de eerste avond zes mannen en zes vrouwen komen en dat we ze dan nooit meer zien', grapt John. Marcel en Hillebrand schieten in de lach. 'We hopen op een Eindeloos succes', zegt Marcel met een dikke knipoog naar de naam van de zaak. 'En als het tot een relatie komt, dan is de bruiloft in de Wellerwaard. Dat is de enige voorwaarde', lacht John.

Meer informatie? Meedenken? Gastheer of gastvrouw worden? Meld dat via m.doornhein@hotmail.com.