Zoekactie op IJsselmeer levert niets op

Lemmer - Een reddingsboot uit Lemmer was vannacht betrokken bij een grote zoekactie op het IJsselmeer. Naar aanleiding van een mayday call heeft de Kustwacht de zoekactie op gang gebracht. Deze werd tegen middernacht gestaakt, omdat er niets werd aangetroffen.

Er werd gezocht op het IJsselmeer en Markermeer. Circa negen reddingsboten en de SAR helikopter zijn ingezet. Er was alleen een mayday call binnengekomen, de positie en identiteit van het schip waren onbekend. Ook de scheepvaart werd geïnformeerd. De SAR helikopter was bezig met een oefening op het Marsdiep bij Den Helder, maar werd uit de oefening gehaald en richting IJsselmeer en Markermeer gestuurd.

Eigen gebied

De Kustwacht coördineerde de actie waaraan naast de helikopter de reddingsboten van Enkhuizen, Marken, Hoorn, Lelystad, Lemmer, Wijdenes, Zeevang, Urk, een politieboot en een Rijkswaterstaatboot meededen. De ingezette eenheden kregen allemaal een gebied of route van het Kustwachtcentrum aangewezen. Als dat gebied was afgezocht, kregen ze een ander gebied. Zo werd het hele gebied zo nauwkeurig mogelijk afgezocht. De helikopter is na enige tijd teruggekeerd naar zijn basis bij Den Helder in verband met gebrek aan brandstof. Hij werd daarna niet opnieuw voor deze actie ingezet. Het blijft onduidelijk waar de mayday vall vandaan is gekomen.