Boekenbal op de Planthof Emmeloord

EMMELOORD - Koen Kampioen, Hielke en Sietse, Geronimo Stilton, Suske en Wiske… het wemelde vrijdag van de personages uit kinder- en stripboeken op basisschool de Planthof in Emmeloord. Het boekenbal op de school was de afsluiting van de christelijke kinderboekenmaand.

‘Bibbers in je buik’ was het thema van deze maand. En die bibbers hadden sommige kinderen en misschien ook wel de juffen, want in de gemeenschapsruimte stond een heuse catwalk opgesteld. Het was best wel spannend om daar overheen te lopen. Onder luid applaus kwamen alle kinderen en juffen aan de beurt. Ouders waren getuige van prinsessen, voetbalkampioenen, verschillende personages uit Harry Potter en een heel stel mummies, ninja’s en boeven. Natuurlijk ontbrak Superjuffie niet! Ondertussen maakte mevrouw Helderder uit Pluk van de Petteflat de catwalk nog even vrij van kakkerlakken en ander ongedierte.

Het werd helemaal feestelijk toen de koningin, die een klein beetje op juf Lisette leek, langskwam. Zij mocht twee prijzen uitreiken: de gouden griffel en de gouden penseel. Hessel Corné Kaptein (10 jaar) won de griffel, hij schreef het mooiste gedicht. De vijfjarige Aaron van de Kamp maakte de mooiste tekening en mocht de gouden penseel in ontvangst nemen.

Rianne Huisman