Muziekfestival NOPPOP geeft subsidie terug

EMMELOORD - De organisatie van NOPPOP heeft de subsidie van 2000 euro die ze van de gemeente Noordoostpolder teruggegeven.

Jaarlijks ontvangt de Stichting ‘De Jongens van de nacht’ de subsidie. Vorige maand werd de gehele subsidie teruggestort, omdat deze niet nodig bleek. Wethouder Wiemer Haagsma: ‘Zo kan het ook. De stichting heeft het volledige bedrag uit eigen beweging teruggegeven, zonder formele verantwoordingsroutes. Dat deden ze ook al in 2015 en dat verdient een compliment!’ De wethouder verraste het voltallige bestuur daarom afgelopen woensdagavond met een taart.

Het muziekfestival had dit jaar meer bezoekers, waardoor de inkomsten hoger waren dan verwacht. En ook sponsoren droegen bij. Penningmeester Wietze van Wegen: ‘We hebben de gemeentelijke subsidie ingezet als financiële buffer om een tegenvaller bij slecht weer te kunnen ondervangen. Maar als na afloop blijkt dat we dit geld niet nodig hebben, dan is het voor ons normaal dat we het geld terugstorten. Het is toch gemeenschapsgeld waar je over praat.’

Het bestuur was blij verrast door het compliment van de wethouder. ‘We hebben ambitie te over en om onze ambitie gestalte te geven zullen we ook komend jaar subsidie aanvragen. Dat doen we op deze manier met een gerust hart.’ Uiteindelijk wil NOPPOP een festival zijn dat zelfvoorzienend is, zonder steun van de gemeente.