Byzantijns Kozakken Koor in Blokzijl

Emmeloord - Het Enschede’s Byzantijns Kozakken treedt zaterdag 18 november voor de zeventiende keer op in de Grote Kerk van Blokzijl. Het concert begint om 20.00 uur.

Dit jaar bestaat het koor alweer 30 jaar, en is nog altijd springlevend, wat blijkt uit het feit dat zij op 16 september vorig jaar hun nieuwe CD hebben gepresenteerd. Het koor geeft gemiddeld vijftien concerten per jaar, waaronder enkele in Duitsland, België, en Luxemburg, en traditioneel in de Grote Kerk van Blokzijl.

In het eerste gedeelte van het concert, worden meestal Byzantijnse liederen gezongen, en na de pauzekomen de echte kozakkenliederen aan bod, soms vederlicht in het liefdeslied van de bomen, en dan weer breed en gespierd in het bekende lied van de Wolgaslepers. Een unieke koorklank met in het hoge register bij de eerste tenoren geweldige stemmen. Het koor staat al vanaf 1995 onder leiding van Paul Kempers, waarbij hij het koor steeds weer op stuwt naar grotere artistieke hoogten.

Kaarten reserveren (de kaarten kosten € 14,50 in de voorverkoop en € 17,-- aan de kerk)via e-mail; llassche@hetnet.nl of telefonisch;0527-291514 en zijn tevens verkrijgbaar bij de Coop, Boffersweidje 35, tijdens de openingstijden van de winkel.