Orchideeën Hoeve voor uitjes eenzame ouderen

LUTTELGEEST - Met een stevige handdruk en het overhandigen van de cheque ging dinsdag de samenwerking tussen het Nationaal Ouderenfonds en de Orchideeën Hoeve officieel van start.

De organisaties hebben de handen ineen geslagen om de eenzaamheid onder ouderen in Nederland tegen te gaan. Per jaar zullen zij samen duizend ouderen in het zonnetje zetten met een compleet verzorgd dagje uit inclusief toegang, koffie met gebak en een uitgebreide lunch.

De Orchideeën Hoeve speelde al jaren met de gedachte om haar maatschappelijke rol meer betekenis te geven en de sponsormiddelen te binden aan één goed doel. Gezien de populariteit onder de oudere doelgroep zocht het tropische park vorig jaar contact met het Nationaal Ouderenfonds. Tijdens het kennismakingsgesprek werden zij geconfronteerd met schokkende cijfers. ‘Er blijken meer dan één miljoen ouderen in Nederland eenzaam te zijn, 200.000 ouderen zijn zelfs extreem eenzaam’, vertelt Thomas Maarssen van de Orchideeën Hoeve.

De inschrijvingen voor de eerst geplande Ouderenfondsuitjes zijn inmiddels van start en vinden plaats via het Ouderenfonds. Per jaar wil de Orchideeën Hoeve duizend ouderen een onvergetelijke dag bezorgen. ‘Wij hopen dat er de komende jaren in ons park vele vriendschappen mogen opbloeien. Begin juni hadden wij een testdag met 50 ouderen en dit was al fantastisch om mee te maken. Het gaf een bijzonder goed gevoel om de gasten te zien genieten, omdat je weet dat deze mensen dit niet hadden kunnen beleven zonder het Ouderenfonds’, licht Thomas toe.