Flevox top op Balk Topfestival

ROTTERDAM - Vocal Group Flevox uit Emmeloord heeft zaterdag een prima prestatie geleverd op het tweejaarlijkse Balk Topfestival in de Doelen in Rotterdam. Het koor scoorde gemiddeld een 7,5.

Het gezelschap uit de polder kwam in actie in de categorie middelgrote koren en vocal groups op het festival voor amateurkoren die lichte muziek op het repertoire hebben. Om deel te nemen aan het Topfestival moesten de koren vooraf opnames inzenden naar een onafhankelijke selectiecommissie. Die bepaalt of een koor al dan niet mee mag doen aan het festival. Uiteindelijk stonden zaterdag zeventig koren op de planken van het theater in Rotterdam.

Flevox kwam door de selectie en werd ingedeeld in de tweede klasse. Het koor bereidde zich onder leiding van dirigente Nyanda van Dijk voor het Balk Topfestival, waarbij veel aandacht geschonken werd aan ritmiek, uitspraak en klank en zuiverheid. De drie juryleden gaven Flevox een 7,5 voor de technische uitvoering: zuiverheid en balans, ritmiek en fasering, uitspraak en dictie, vocaliteit en klankkwaliteit. Ook de uitvoering: podiumpresentatie, dynamische schakering, interpretatie, repertoirekeuze en algemene indruk van Flevox was ruim voldoende. De koorleden keerden in opperbeste stemming terug naar de polder. De tweede klasse werd gewonnend oor de groep Bladgoud. Tweede werd Velvet en derde Eigenwijs.