Vier drankrijders betrapt in de Noordoostpolder

Noordoostpolder - Afgelopen weekend zijn vier personen op verschillende plaatsen in de Noordoostpolder betrapt terwijl ze onder invloed van alcohol een voertuig bestuurden. De politie heeft twee rijbewijzen in beslag genomen.

Zaterdagmiddag werd een automobilist aangehouden op de Europalaan in Emmeloord, nadat hij een lantaarnpaal had geraakt. De bestuurder moest een blaastest ondergaan en bleek bijna 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Het maximaal toegestane promillage is 0,5. Het rijbewijs van deze bestuurder is ingenomen. In Marknesse werd zaterdagnacht een automobilist aangehouden na een aanrijding. De bestuurder had de plaats van het ongeval verlaten, maar agenten waren de bewuste auto al snel op het spoor. De bestuurder had bijna 1,8 promille alcohol in zijn bloed. Ook van deze persoon is het rijbewijs ingenomen. Op de Urkerweg in Urk werd zaterdagnacht een snorfietser staande gehouden. De snorfietser bleek een alcoholpromillage van bijna 0,8 in het bloed te hebben en was bovendien niet in het bezit van een rijbewijs.

Beginnend bestuurder

Aan De Abbert in Urk werd zaterdagavond een bromfietser aangehouden met een alcoholpromillage van 0,4. Dit was te veel, omdat het een beginnende bestuurder betrof. Een beginnende bestuurder mag niet meer dan 0,2 promille alcohol in zijn bloed hebben. De bromfietser had bovendien geen rijbewijs en beide opzittenden van de bromfiets droegen geen helm. De politie heeft in alle gevallen proces-verbaal opgemaakt.