Brunch in jarige Markehof

MARKNESSE - rank Kodden, bestuurder Zorggroep Oude en Nieuwe Land, sprak over Markehof als een huis met een bijzondere betekenis, met karakter en dat voelt als een thuis.

Vijfentwintig jaar geleden kwamen de heer en mevrouw Koppejan als eerste bewoners in Markehof wonen. Elke dag kwam er een nieuwe bewoner bij en eind november 1992 waren alle appartementen bewoond.

Markehof werd een begrip in Marknesse, maar ook in de andere omliggende dorpen werd zij bekend als een veilig huis voor mensen die niet langer zelf thuis konden wonen. In 2005 werd Markehof uitgeroepen tot het Beste Verzorgingshuis in Nederland. In 2010 kwam de nieuwe aanbouw met een uitbreiding van de appartementen, maar ook het restaurant werd groter en nieuwer.

Sindskort is op de begane grond een nieuwe woonvorm gecreëerd: Kleinschalig Groepswonen. En zo is Markehof in 2017 klaar voor de toekomst geworden. Het zilveren bestaan van Markehof werd gevierd met een brunch voor de bewoners. In de middag was er een receptie met warm en koud buffet.