Dudok Quartet bij Klassiek Blokzijl

Emmeloord - ‘Het luisteren naar het Dudok Quartet is een ervaring van de hoogste orde’, schreef Het Parool en het Nederlands Dagblad meldde dat ‘dit kwartet kan worden vergeleken met de top van de Europese kamerensembles’.

Zondag 12 november komt dit jonge, maar inmiddels vermaarde strijkkwartet naar de Grote Kerk in Blokzijl, waar ze een heel aantrekkelijk, maar ook aangrijpend programma brengen. Het concert begint om half vier.

‘Wij spelen muziek die gehoord moet worden, muziek die ontroert, ontregelt en die een onuitwisbare indruk maakt’. Aldus het Dudok Quartet, dat in 2013 zijn studie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie afsloot met de hoogste onderscheidingen. Datzelfde jaar waren de vier prijswinnaars van het ‘Quatuors à Bordeaux’, een internationaal concours voor strijkkwartetten. Dat is slechts één van de vele prijzen die het kwartet won. De groep behoort inmiddels tot de beste Nederlandse strijkkwartetten en werkt samen met prominente gastmusici als Hannes Minnaar, Pieter Wispelwey, Mikhail Zemtsov en Quirine Viersen. Ze treden op in concertzalen in België, Duitsland, Frankrijk, Polen, Hongarije, Spanje, Italië en Tsjechië en worden uitgenodigd op tal van festivals.

In Blokzijl spelen de vier het derde strijkkwartet van de Russische componist Weinberg, een onbekend, maar schitterend werk. Bach staat op het programma met de eerste fuga uit ‘Die Kunst der Fuge’ en de laatste fuga uit het eerste ‘Wohltemperierte Klavier’, een ontroerende klaagzang. Afgesloten wordt met het laatste en mooiste strijkkwartet van Mendelssohn, een aangrijpend requiem op zijn overleden zus Fanny.

Reserveringen bij voorkeur via www.blokzijlklassiek.nl en verder bij Jan Broekhuizen, tel: 0527-618511 s.v.p. na 18.00 uur.