St. Babyspullen in Emmeloord

EMMELOORD - De familie Keurhorst aan de Erasmushage 18 in Emmeloord is het nieuwe inzamelpunt van de Stichting Babyspullen in Emmeloord

Stichting Babyspullen verzamelt gebruikte en nieuwe babyspullen en maakt daar babystartpakketten van. Deze pakketten worden gratis verstrekt via diverse hulpverleningsinstanties aan (aanstaande) ouders die het financieel moeilijk hebben. ‘In Nederland groeit één op de negen kinderen op in armoede. Ouders kunnen in die gevallen vaak niet voldoen aan de basisbehoeften voor hun pasgeboren baby: een warme deken, een kruik, verzorgingsspulletjes of voldoende kleertjes’, aldus oprichtster Marjolijn Hermus.

Stichting Babyspullen ontstond vanuit een heel praktische insteek en overtuiging. ‘We wilden graag dat de kleertjes van onze kinderen binnen Nederland een goede bestemming zouden krijgen’, vertelt Hermus. Zo startte Stichting Babyspullen in 2012 vanuit een zolderkamer. De organisatie werkt nu met 140 vrijwilligers verspreid over het land, met zo’n 123 inzamelpunten. In 2016 zijn 2.244 pakketten verspreid. In 2017 zullen dit naar verwachting 2.500 zijn.

Meer informatie: www.stichtingbabyspullen.nl.