Romke van de Kaa spreekt bij Groei & Bloei

EMMELOORD - De bekende Romke van de Kaa spreekt maandag 6 november om 20.00 uur bij Groei & Bloei in Emmeloord over ‘Verwilderen: meer lol, minder werk’. De avond is in Aeres.

Romke is een bekende bij tuinliefhebbers. Hij schrijft voor vele kranten, tijdschriften en websites in binnen- en buitenland. Hij groeide op in de Bollenstreek en werkte in al zijn schoolvakanties in de bollenschuur en op de bollenvelden. Hij studeerde biologie in Amsterdam, maakte zijn studie niet af en vertrok naar Engeland. Na zijn leertijd in Engeland vertrok hij naar Ierland, waar hij werkte als headgardener op Lismore Castle.

Na tien jaar in het buitenland te hebben gewerkt keerde hij terug naar Nederland waar hij een kwekerij begon samen met Piet Oudolf. Enige tijd later koos hij ervoor zijn eigen kwekerij te starten. Naast zijn werkzaamheden op de kwekerij, ging hij ook steeds meer schrijven. Daarin bleek hij zó succesvol dat hij zich steeds minder op de kwekerij kon richten. Zijn kwekerij bestaat nog steeds, maar wordt nu uitgebaat door een vennoot.

Meer info: www.noordoostpolder.groei.nl