Gezondheidsproject jeugd Steenwijkerland

VOLLENHOVE - Lekker in je vel zitten! Dat is kort gezegd waar het om gaat in het project VOEL, EET EN BEWEEG voor de jeugd van 4 tot 18 jaar in Vollenhove en omstreken.

In het project krijg jongeren en ouders inzicht in welke gezonde keuzes het beste bij hen passen. Daarin nemen bewegen en eten, en ook het voelen (sociaal emotioneel) een belangrijke plaats in het traject in. Iedereen van 4 tot 18 jaar kan deelnemen. Na een intakegesprek is er voorlichting, ideeën en tips over activiteiten, sport en te nemen stappen. Iedere jongere vormt eigen team met zijn ouders, een beweegteamcoach en eventueel iemand van de GGD.

Deelnemers leren over voeding, bewegen én over zichzelf. Er wordt gewerkt aan een positieve cirkel: eet gezond, beweeg, voel je fitter en je krijgt meer zelfvertrouwen en dat motiveert om zo door te gaan. Dit coachingtraject is gratis! Het wordt gesubsidieerd door de gemeente Steenwijkerland (GIDS).

Het coaching traject is voor alle jeugd van de basisschool én voortgezet onderwijs. Je kunt dus ook meedoen als je op school zit in Emmeloord, Zwartsluis, Meppel of ergens anders. Kinderen kunnen ook verwezen worden doorscholen, jeugdgezondheidzorg (GGD), CJG, diëtiste, huisartsen en (zorg)aanbieders die begeleiding bieden binnen het gezin. De intake wordt gedaan door de coach van Praktijk De Zwaan.

Opgeven of meer informatie over VOEL, EET en BEWEEG kan bij Praktijk voor tekentherapie en beeldende coaching “De Zwaan”, Margit Heetebrij, tel. 0527-242627 of mailen naar info@praktijkdezwaan.nl