Forse toename aantal banen Noordoostpolder

EMMELOORD - De werkgelegenheid in Noordoostpolder is het afgelopen jaar met 3 procent gegroeid. In totaal gaat het om 741 banen.

Dit blijkt uit cijfers van het werkgelegenheidsonderzoek van provincie Flevoland. In Flevoland steeg de werkgelegenheid met 1,2 procent. Het afgelopen jaar is ook het aantal niet-werkende werkzoekenden gedaald en het aantal werkloosheiduitkeringen daalde met 23 procent.

Bijna alle banen die er bij zijn gekomen, zijn fulltime banen. Vooral in de zakelijke dienstverlening is groei explosief. Uitzendbureau’s vallen ook onder deze categorie. Dat is een bekend beeld. Als de economie aantrekt, is dat meestal eerst zichtbaar bij de uitzendbureau’s. Bedrijven nemen bij een aantrekkende economie niet direct mensen in vaste dienst, maar huren eerst extra personeel in via een uitzendbureau.

Nadat er jaren sprake is geweest van een dalende trend is er ook een lichte stijging te zien in het aantal banen in de landbouw (+38). Het aantal banen in de sector ‘vervoer en opslag’ is daarentegen met 141 gedaald.