Nacht van de Nacht op Schokland

SCHOKLAND - Tijdens de Nacht van de Nacht ontdek je hoe mooi de nacht is. En dat kan buitengewoon goed op Schokland. Een speciaal programma op dit Werelderfgoed laat bezoekers ervaren hoe mooi en bijzonder dit “voormalige eiland” is.

Zie hoe het licht van de dag langzaam verdwijnt, hoe de schemer overgaat in het donker. Ervaar de facetten van de duisternis op zaterdagavond 28 oktober. Luister naar de verhalen van Janny Rieff en geniet van een heerlijke maaltijd bij het bezoekerscentrum “De Gesteentetuin”. Daarna neemt een gids van Het Flevo-landschap je mee de schemer in en laat je het donker ervaren op dit unieke grondgebied. Op het Noordpunt is er een vertelling van Bart Reindersma. Er zijn beperkt aantal plaatsen beschikbaar waarvoor online kan worden gereserveerd.

In 1995 kreeg Schokland, als eerste in Nederland, van UNESCO de status Werelderfgoed. Inmiddels zijn er 10 Nederlandse Werelderfgoederen. Schokland is een eiland op het droge, die rijk is aan archeologische bodemschatten. Schokland herbergt Nederlands langste bewonersgeschiedenis en symboliseert de eeuwenoude strijd van de Nederlanders tegen het water. Meer informatie is te vinden op www.schokland.nl