Vervolgd christen vertelt verhaal op Urk

URK - In de Ichthuskerk aan de Richel 2 op Urk is zaterdag 28 oktober om 20.00 uur een bijeenkomst plaats met broeder Han die gevangen zat om zijn geloof

Broeder ‘Han’ uit Azië, een dertiger met drie jonge kinderen, zat bijna een jaar in de cel vanwege het organiseren van kerkdiensten. Han was tot vier jaar veroordeeld voor het organiseren van christelijke samenkomsten en het vertonen van een christelijke film. De tijd in de cel was zwaar voor Han. Zo raakte tijdens familiebezoek in de gevangenis, zijn zoontje eens in paniek. De jongen wilde zijn vader niet verlaten en hield zich wanhopig vast aan de tralies die hen van elkaar scheidden. “Toen ik zag hoe mijn zoon huilde en ik hem niet kon troosten, werd ik overweldigd door verdriet.”

In Han’s thuisland – dat om veiligheidsredenen niet nader benoemd kan worden - vormen christenen een kleine, niet-erkende minderheid. Het is niet mogelijk openlijk voor het christelijk geloof uit te komen. Boeddhistische monniken zitten christenen regelmatig dwars. SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) is een interkerkelijke organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen als Han.