Expeditie Robinson in Waterloopbos

MARKNESSE - In het Waterloopbos aan de Vorosterweg in Marknesse zijn zaterdag 21 oktober van 13.30 tot 16.30 uur leuke activiteiten voor jong en oud in het kader van de Week van ons Water.

Rijkswaterstaat, de coalitie Blauwe Hart Natuurlijk en Natuurmonumenten nodigen iedereen uit om op expeditie te gaan in het bos. Jonge kinderen kunnen op onderwatersafari en allemaal waterbeestjes vangen. Of meedoen aan een vis spel. Vanuit het Bezoekerscentrum zijn er ook verschillende ontdekkingsroutes te bewandelen. Stoere ontdekkingsreizigertjes worden uitgedaagd om mee te gaan op Expeditie Robinson. Onder begeleiding kan je meedoen aan een tocht vol avonturen en ga je bruggen bouwen, boogschieten, een watergoot maken, eetproeven uitvoeren….

Voor de volwassen avonturiers staat er een begeleide excursie op het programma. Aanmelden kan via www.natuurmonumenten.nl. Het waterschap Zuiderzeeland heeft een wandelroute uitgezet vanuit het Bezoekerscentrum naar het Gemaal Smeenge, die zij voor deze dag speciaal hebben opengesteld.