Bram Fischer op seniorenmiddag

Emmeloord - In Movieskoop-Cinema+ in Emmeloord draait donderdag 12 oktober de film Bram Fischer op de seniorenmiddag. De voorstelling begint om 14.00 uur.

Bram Fischer is een drama dat in een spannende thrillervorm is gegoten. De apartheid viert hoogtij in 1963 in Zuid Afrika. Op een boerderij in Rivonia worden 10 mannen gearresteerd voor samenzwering om gewelddadige acties uit te voeren tegen de repressieve Zuid Afrikaanse regering.

Steradvocaat Bram Fischer – telg uit een hoog aangeschreven Afrikaner familie (boerenelite) – stapt naar voren om hen te verdedigen. Hij ontdekt al snel dat ANC-leider en politiek voorman Nelson Mandela ook terecht staat.

Fischer heeft later een sleutelrol in de keuze om het verzet tegen de witte onderdrukker zo geweldloos mogelijk voort te zetten. De regie van deze film is in handen van Jean van de Velde. Acteurs zijn: Peter Paul Muller (als Bram Fischer), Sello Motloung (als Nelson Mandela) en anderen. De film duurt 124 minuten.

Staatsbosbeheer houdt zaterdag 7 oktober om 13.30 uur een wandelexcursie naar de Kloosterkooi.

De start is aan het Kalenbergerpad in Kalenberg in de Weerribben. De kooiker ontvangt de gasten en neemt ze mee voor een kijkje achter de schermen en vertelt over het bestaan van de kooiker. Wie een bezoek brengt aan de eendenkooi maakt op een boeiende manier kennis met een bijzonder oud ambacht. De excursie duurt 1,5 uur. Kosten 5 euro per volw, en 2,50 per kind tm 12 jr

Aanmelden bij het Buitencentrum 0561-477272 of excursies-weerribben@staatsbosbeheer.nl