Twentse humor in NOP

EMMELOORD - Het gezelschap Twente Plat speelt donderdag 12 oktober in Theater `t Voorhuys in Emmeloord. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Met een nieuwe humorvoorstelling viert de groep dit seizoen het 40 jarig jubileum. Een bijzondere prestatie, want zelden was een gezelschap zo`n lang leven beschoren. Het begon allemaal als een eenmalig grammofoonplatenproject. Een viertal Twentse humoracts kwamen bijeen voor de live opname van de LP “Twente Plat”. Het succes was ongekend en in korte tijd gingen er meer dan 35.000 LP`s over de toonbank. Vanaf dat moment was er geen houden meer aan en nu reist het gezelschap dus al 40 jaar kris kras door Oost- Nederland om bezoekers in dorpscentra, zalen en theaters te laten genieten van al het moois dat de Twentse humor te bieden heeft.

Twentse humor is een van de aanstekelijkste van ons land en daar weten de leden van de groep perfect raad mee. Hendurk & Geessie is het boerenechtpaar, dat graag verhaalt over de belevenissen op het Twentse platteland, Mans is de jonge plattelander die zich probeert staande te houden in Den Haag als beveiliger van Mark Rutte. Een van de hoogtepunten uit het programma is zeker ook de verschijning van Aaltje & Trijntje, twee al wat oudere hartsvriendinnen, die van hun hart geen moordkuil maken. De liedjes in het programma worden live begeleid. Meer informatie op: www.twenteplat.com