Disc golf in park

EMMELOORD - In park Zuidwest in Emmeloord is zaterdagmiddag 14 oktober een demonstratie Disc Golf en kunnen bezoekers actief kennismaken met de sport.

Het park wordt voor één middag een ware golfcourse. Geen golfballetjes en sticks, maar professionele discs die met de juiste techniek meer dan 100 meter door de lucht kunnen vliegen. Het doel is om de discs te laten eindigen in een basket.

De basis is net als golf. Men speelt vanaf een tee (een startplatform) in zo min mogelijk aantal worpen naar een basket. De volgende worp moet altijd worden gespeeld vanaf de plaats waar de schijf is neergekomen. Is dit achter een boom? Dan moet er op creatieve wijze om de boom heen worden gespeeld. Zo speelt men op een course vaak 9 of 18 holes. De speler met het minst aantal worpen wint. De sport, ontstaan in Amerika, is wereldwijd aangeslagen en kent nu meer dan 7000 courses, met 6000 in Amerika, meer dan 500 in Finland en zelfs 7 in Afrika. Er worden kampioenschappen gespeeld over de hele wereld.

Disc Golf Adventure zet een volledig 9-hole proefcourse uit voor een gezellige middag discgolfen in de achtertuin van Emmeloord. Zie www.discgolfadventure.nl/emmeloord voor gratis inschrijving en meer informatie.