GGZ nieuw in Flevostate

EMMELOORD - Therapeutisch Centrum GGZ hield donderdag Open Huis in haar nieuwe pand in Flevostate aan de Nagelerweg 5 in Emmeloord nadat wethouder Hennie Bogaards de vestiging had geopend.

Marjan Bakker, lid van de Raad van Toezicht, maar bovenal ook oprichtster van de GGZ-instelling vertelde over haar start in 1982: die was klein, op een zolderkamer, en spannend, want spel- en muziektherapie was toen nog niet ingeburgerd in de GGZ. En haar droom, groter groeien en wellicht een vestiging in gebouw Flevostate, zag ze in vervulling gaan. Therapeutisch Centrum GGZ deelt het pand met bedrijven Ovas en BetonWerkenNederland.

Therapeutisch Centrum GGZ biedt ambulante zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen op vijf verschillende locaties. Om symbolisch zowel het team van Kind & Jeugd en Volwassenzorg én de verschillende locaties met elkaar te verbinden, hebben twee medewerkers diezelfde dag op de racefiets een tour van ruim 200 kilometer gemaakt langs alle locaties. Rond kwart voor 6 in de ochtend vertrokken zij vanuit Emmeloord naar Lelystad en via Barneveld, Dronten en Genemuiden keerden ze terug naar Emmeloord.