Voorronde Nederlands kampioenschap 3x3 basketbal bij Ceres

Emmeloord - Basketbalvereniging Ceres uit Emmeloord organiseert zaterdag 30 december, samen met de NBB, één van de landelijke voorronden van de Streetball Masters Tour; het Nederlands kampioenschap 3x3.

Liefhebbers van 3x3 basketbal uit heel Nederland kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor één van de twaalf categorieën die in Emmeloord aan bod komen. De winnaars van elke categorie zijn gekwalificeerd voor de landelijke finale.

Bosbadhal

De oorspronkelijke winter- en zomertour van Streetball Masters zijn samengevoegd tot één grote mega 3x3 tour, bestaande uit liefst 25 toernooien. Emmeloord is één van de nieuwe speelplaatsen. Voorzitter Arjan van de Beek van BV Ceres is blij met de toekenning als speelplaats en de mogelijkheid om daarmee spectaculair basketbal naar Emmeloord te halen: 'Eén van onze belangrijkste doelen als vereniging is het bekend maken van de basketbalsport in onze eigen regio. We krijgen nu de kans om een relatief nieuwe variant, het 3 tegen 3 spel, te promoten in onze eigen Bosbadhal. Noord-Nederland wordt vaak overgeslagen, dus is het daarom extra leuk dat we in Emmeloord dit toernooi nu kunnen organiseren. Het 3x3 is daarnaast een Olympische sport geworden en als onze eigen jeugd de kans krijgt om in onze eigen hal kennis te maken met het 3x3 spelletje is dat natuurlijk fantastisch. Die mogelijkheid wilden we met beide handen aanpakken. Daarnaast levert het zeer snel en attractief spel op, waardoor het voor het publiek ook erg leuk is om naar te kijken.' BVCeres krijgt ondersteuning van verschillende kanten om een dergelijk groot toernooi te kunnen organiseren. 'We zijn in de eerste plaats erg blij met de goede samenwerking met de Nederlandse Basketbal Bond (NBB). Zij helpen ons in feite met de organisatie. Zij geloven in ons als vereniging om 3 tegen 3 populairder te maken en daarmee Emmeloord te kiezen als speelplaats. Maar we kunnen bijvoorbeeld ook niet zonder de gemeente Noordoostpolder, de beheerders van de Bosbadhal en het Sportcafé Spetters. Die partijen zijn zeer positief over het toernooi en helpen waar ze kunnen', zegt de voorzitter van Ceres.

Inschrijven

Er zijn tijdens het toernooi twaalf leeftijdscategorieën, waaronder voor de jeugd U10 en U13 (Mix) en U15 (voor zowel mannen en vrouwen), maar ook U18, U23 en 23+ voor mannen en vrouwen bij de senioren. De winnaars per categorie plaatsen zich voor de finale die in de zomer van 2018 wordt gehouden. Bij de mannen elite staat ook nog plaatsing voor de The Hague Challenger Qualifier op het spel. Voor meer informatie kun je terecht op www.bvceres.nl en www.basketball.nl/3x3-basketball/inschrijven. Het inschrijfgeld per team bedraagt veertig euro. Spelers krijgen in ieder geval een mooi basketbalshirt dat op de dag van het toernooi wordt uitgedeeld.