Willy Kollen zingt in De Hoeksteen

EMMELOORD - De in Emmeloord geboren en getogen kappersdochter Willy Kollen geeft vrijdagavond om 20.00 uur met Friends een concert in De Hoeksteen in Emmeloord.

Ze zingt al vijftig jaar bemoedigende liederen en viert dit in haar geboorteplaats met een jubileumconcert. Als klein meisje zong ze in bijna alle kerken in de Noordoostpolder, waarbij ze zichzelf begeleidde op gitaar. ’Ik was bekend als het meisje met de gitaar’, vertelt ze vanuit Lelystad waar ze tegenwoordig woont. Op 5-jarige leeftijd hoorde ze het lied Greensleves met gitaarbegeleiding op de radio en wist ze zeker; ‘ik ga ook zingen en gitaarspelen’.

Ze schreef eigen balladachtige liedjes en melodieën, maar maakte ook eigen teksten op bestaande melodieën. ‘Zingen over God’s onmetelijke liefde is mijn drijfveer’, zegt ze. De liederen wellen soms spontaan op. ‘Zoals op die zondagochtend toen ik wakker werd en dacht ‘U wilt in stilte over mij waken’. Ik ben toen gaan schrijven wat het lied ‘Nooit alleen’ werd. De tekst gebaseerd op Psalm 121: 4-5. Ze zong het al in het Nederlands en Engels, maar tijdens het jubileumconcert doet ze het in het Frans

Ze bracht diverse CD’s uit, waardoor haar liederen de hele wereld overgingen. Haar songs op youtube zorgen nu ook voor wereldwijde verspreiding. ‘Ik ben zeer dankbaar dat ik dit heb mogen doen en nog kan doen. Daarom nu ook tijd voor een feestje.’ Aan het concert dat een ware feestavond wordt werkt doedelzakspeler Jaap Schut mee, het kinderkoor Klein Maar Dapper van Urk, pianist Fred de Vries, violist Florin Negreanu, de band Level4 en vele anderen. De toegang is gratis, maar er is wel een collecte, waarbij de opbrengst gaat naar een goed doel: Faja Lobi Friends 4 Future. (http://www.ff4future.com /) Kollen richtte de stichting in 2009 op, waar educatie en zelfredzaamheid voorop staan bij projecten in Tanzania.