Harpmuziek op festival in De Wieden

Emmeloord - Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds (NMF) houden 6, 7 en 8 oktober voor het eerst het NMF Kamermuziekfestival bij Natuurmonumenten in 35 gebouwen van Natuurmonumenten.

Tijdens het festival klinken de klokken van Beulake weer door De Wieden. Dat gebeurt in gebouw De Holken bij Bezoekerscentrum De Wieden. Harpiste Michelle Verheggen en slagwerkster Iris van den Bos spelen met instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De muziek van Debussy brengt het verhaal achter dit bijzondere gebouw tot leven. Aansluitend aan het concert is er een bijzondere vaartocht langs het verdronken dorp Beulake.

Op zondag 8 oktober om 11.00 uur en 13.45 uur zijn er twee voorstellingen in gebouw De Holken bij Bezoekerscentrum De Wieden. Kaarten zijn te koop op www.natuurmonumenten.nl/kamermuziekfestival

Het NMF bezit een hoogstaande collectie instrumenten en stelt deze ter beschikking aan professionele musici. Ook muziekstudenten en topsolisten die de allerbeste instrumenten nodig hebben, krijgen hulp van het NMF. Daarnaast zorgt het NMF dat belangrijke instrumenten als cultureel erfgoed behouden blijven voor ons land. “Ik ben er trots op dat wij samen met Natuurmonumenten zulke mooie concerten gaan organiseren”, zegt Marcel Schopman, directeur van het NMF. “Waar wij ons inzetten voor het behoud en bespelen van klassieke muziekinstrumenten, zet Natuurmonumenten zich naast natuur ook in voor het behoud van prachtige historische locaties. Door de samenwerking versterken één van de grootste monumenteneigenaren van Nederland en één van de grootste muziekinstrumentenfondsen ter wereld elkaars werk.”

De musici van het NMF spelen in de gebouwen van Natuurmonumenten tijdens dit nieuwe festival. Bij elk concert bestaat de mogelijkheid het gebouw en/of de omgeving voor of na het concert te bekijken. Dat maakt deze concerten veel méér dan “gewoon” een concert.