N.E.W.S. opent theaterseizoen ‘t Voorhuys

EMMELOORD - N.E.W.S. opent op zaterdag 7 september om 20.15 uur het theaterseizoen in Theater ‘t Voorhuys. Hakim, bekend van Sesamstraat, opent zondag 8 september om 14.00 uur het kidsseizoen. Verder staat woensdag 11 oktober om 14.00 uur ‘Feest op de boerderij!’ van Fien & Teun op het programma.

‘North East West South’, oftewel N.E.W.S., is opgebouwd rond slagwerk afkomstig uit de vier windstreken: North–Europa en Noord Amerika, ingevuld door Jeroen de Rijk, East Azië met een focus op Japan door Gen Hidaka, West- en Latijns-Amerika en het Caribisch gebied door Simone Sou en South Afrika door Carlo Hoop.

Jeroen de Rijk zal telkens één van de vier slagwerkvormen uitlichten, daarbij ondersteund door filmbeelden die betrekking hebben op het betreffende gebied en slagwerker. Naast Jeroen de Rijk, Gen Hidaka, Simone Sou en Carlo Hoop zullen er enkele drummers uit de regio op het podium staan.

Zondag 8 oktober wordt het kidsseizoen geopend met de voorstelling 'Hakim op z'n best' (4+). Voor en na de voorstelling zijn er leuke activiteiten. Kinderen krijgen na de voorstelling een goodiebag vol cadeaus mee naar huis.

‘Hakim op z’n best’ is een interactieve show voor kleine, maar zeker ook voor grote mensen. Met Hakim kun je namelijk lachen. Over van alles en met van alles.

Het is iedere keer weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. Of het nu iets geks is uit de sprookjes van duizend-en-één-nacht, iets geestigs met stoere cowboys en indianen of picknickperikelen in de buitenlucht: met 'Hakim op z'n best' is alles mogelijk.

Fien & Teun zijn een vrolijk boertje en boerinnetje die al spelend het Hollandse landleven ontdekken. Samen met hun vriendjes (Sebastiaan het Varken, Rosa de Koe en Pim de Hond) zijn zij dagelijks te zien op RTL Telekids. In deze muzikale theatervoorstelling beleven Fien & Teun avonturen op de boerderij.

Sita Vermeulen zal de rol van vertelster vertolken. Voor en na de voorstelling kunnen de bezoekers zich vermaken tijdens de ‘Boerderij Experience’ in de foyer van het theater. Natuurlijk komen Fien & Teun na afloop ook naar de foyer voor een foto.

In de foyer is de Boerderij Experience. Door diverse activiteiten ontdekken kinderen al spelenderwijs van alles over het leven op de boerderij, zowel vóór als ná de voorstelling. Naast deze leuke ontdekkingsactiviteit is er ook een kleurhoek vol met tekeningen en tijd voor de bezoekertjes om zich te laten schminken.

Meer informatie: www.theater-voorhuys.nl.