Openluchtexpositie Weerklank in Vollenhove

VOLLENHOVE - Weerklank is dit jaar het thema van de beeldende kunst expositie op het natuurterrein achter Oppen Swolle 32 in Vollenhove.

Het werk van dat kunstenaars maakten op dit thema is tot en met 14 oktober te zien tijdens de buitenexpositie. Deze is dagelijks toegankelijk van 11.00 tot en met 17.00 uur. Kunstenaars, werkend met verschillende materialen, hebben weer werk geplaatst die het bekijken waard is. Mooi harmoniërend in het terrein en het thema naar eigen inzicht gestalte gegeven. Alle deelnemende kunstenaars hebben zich een jaar lang verdiept in het gegeven thema. Met dit als uitgangspunt zijn ze aan het werk gegaan om nieuw werk vorm te geven.

Tijdens een geanimeerde opening werd hun keramiek uit de buitenoven gehaald. Het keramiek was enkele weken voordien tijdens een workshop, onder leiding van Geo Hultink, keramist, gemaakt door de negen kunstenaars. Geo liet hierbij zien hoe keramiek reageert op het stoken met hout in een tweede stook. De aanwezige bezoekers waren verrast door de boeiende resultaten.

Tijdens de Atelierroute Steenwijkerland, vallend in het weekeinde van 7 en 8 oktober kunt is het bezoek aan het natuurterrein te combineren met een kijkje in het atelier van Marijke Traast-Bos. Ze werkt in een combinatie van verschillende technieken en materialen.