De Deel decor voor Kerst met Zandtovenaar

EMMELOORD - Nederlands beroemdste zandtovenaar Gert van der Vijver zet Emmeloord op donderdagavond 14 december in het licht tijdens het kerstspektakel Kerst met de Zandtovenaar.

Op De Deel ‘vertelt’ hij samen met diverse Nederlandse artiesten het kerstverhaal met zijn verbazingwekkende zandtekeningen. Het familie-evenement ‘Kerst met de Zandtovenaar’ beleeft dit jaar de zesde editie. KRO-NCRV heeft dit jaar gekozen voor Emmeloord als opnamelocatie. .

Burgemeester Aucke van der Werff is enthousiast over het evenement: ‘Het is een prima afsluiting van ons jubileumjaar Buitengewoon Noordoostpolder 75 jaar droog. Ik hoop dat heel veel inwoners en bezoekers komen genieten van dit spektakel. Bovendien kijken ruim 1 miljoen mensen naar dit televisie programma dat met Kerst wordt uitgezonden. Dat is goed voor onze bekendheid.’

Mediadirecteur van KRO-NCRV Jochem de Jong: ‘Kerst met de Zandtovenaar zorgt voor verbinding tussen mensen. Mensen komen al jaren massaal samen en zijn onder de indruk van het eeuwenoude kerstverhaal. Ik ben ervan overtuigd dat dit ook in Emmeloord gaat gebeuren.’ De exacte aanvangstijd en de cast worden later dit najaar bekendgemaakt.

Kerst met de Zandtovenaar wordt tijdens de kerstdagen uitgezonden door KRO-NCRV op NPO Zapp en NPO 1.