Goede reacties op ‘Laaglanders’

SCHOKLAND - De voorstelling ‘Laaglanders’ van locatietheater Prins te Paard ging zaterdag in première. Bijna driehonderd mensen waren gekomen om de beeldende theatervoorstelling, met een flinke dosis waterspektakel, humor en rauwe poëzie, te aanschouwen.

Laaglanders’ schetst een beeld van voormalig eiland Schokland eeuwen geleden. Schokland is een schiereiland in een ondiepe binnenzee. Drie broeders wijden hun leven aan een hoger doel: het land beschermen tegen het hongerige water. Onvermoeibaar ploeteren ze door het slik en bezweren kwijnende dijken. Totdat in een onbewaakt ogenblik het eiland definitief losbreekt en de mannen alles verliezen wat hun lief is.

Acteurs Johannes Bellinkx, Sus Verbruggen en Menno Vroon brachten het verhaal van het Schokland van eeuwen geleden tot leven. De reacties van de bezoekers waren lovend. Een van de reacties luidde: ‘Prachtige voorstelling met vergezichten en effecten in de polder’.

Er zijn nog vier kansen om ‘Laaglanders’ bij te bewonderen, van 28 september tot en met 1 oktober op Schokland. Voor meer informatie en kaarten kijk op www.prins-te-paard.nl.