Volop vermaak tijdens Startmiddag Kinderboekenweek

Emmeloord - FlevoMeer Bibliotheek viert dit jaar de Kinderboekenweek van 4 tot en met 15 oktober 2017. Iedereen is woensdagmiddag 4 oktober van 13.30 tot 16.30 uur welkom op de Startmiddag in alle bibliotheek vestigingen.

Het thema is Bibberen in de bieb. Tijdens de Startmiddag kunnen deelnemers allerlei dingen doen waarvan ze zelf niet gedacht had dat ze het zouden durven. Zo zijn er enge spelletjes, is het mogelijk om insecten te eten eten en kunnen bezoekers een elektrisch apparaat uit (en in) elkaar schroeven. Ook is de brandweer aanwezig. Uiteraard staan de thematafels gevuld met schitterende, spannende en enge kinderboeken.

Voor dappere kinderen

Bibberen in de bieb staat dit jaar centraal in FlevoMeer Bibliotheek. Kinderen gaan de uitdaging aan om te leren op het gebied van gekke, spannende en gevaarlijke dingen die ze soms moeten doen doen; levenslessen. Tijdens deze Kinderboekenweek werkt FlevoMeer Bibliotheek samen met Brandweer Flevoland, LOTUS en diverse organisaties op het gebied van recycling, met dank aan Caritas Urk.

Media Ukkie app cafe’s

Tijdens de Kinderboekenweek is er ook aandacht voor de allerkleinsten. Op 5 oktober wordt de BBBB beurs op Urk georganiseerd met daarbij het Media Ukkie app café. Slim opgroeien met schermen is het thema van de cafe’s.

Schermen hebben een enorme aantrekkingskracht op dreumesen, peuters en kleuters. Jonge kinderen weten vaak feilloos hun favoriete filmpje of app te vinden op de smartphone van mama of de tablet van opa. Ze vermaken zich hier prima mee. Toch hebben veel opvoeders vraagtekens bij het mediagebruik van de allerkleinsten.

Wat zijn geschikte apps voor ukkies? En zitten ze niet veel te lang achter een scherm? In het Media Ukkie app café krijgen bezoekers te horen wat geschikte en leuke apps zijn. Ook krijgen ze tips voor een mediawijze opvoeding. Voor het oefenen is het handig een eigen tablet mee te nemen.

De wereld te lezen

In de Kinderboekenweek staan de boeken met mooie verhalen over heldhaftige kinderen in de etalage bij FlevoMeer Bibliotheek. Jonge lezers krijgen zo niet alleen een kijkje in andermans leven, maar worden ook zelf aangemoedigd meer te durven.

De Kinderboekenkrant is gratis verkrijgbaar, een vrolijke bewaarkrant boordevol boekentips voor kinderen uit groep 4 t/m 8. De krant is ideaal om kinderen enthousiast te maken voor lezen en ze te helpen met de keuze van hun volgende boek.