Afscheid Johan Ringnalda van Herenkledingzaak Schirm en ruim 40 jaar Lange Nering!

EMMELOORD - Na een werkzaam leven van vijftig jaar gaat Johan Ringnalda met pensioen. De verkoper van herenkleding van de Herenmodezaak van Jeen Schirm en Leonard Visser uit Emmeloord zal gaan genieten van zijn welverdiende vrije tijd. De Lange Nering is al meer dan veertig jaar als een tweede huis voor Johan en hij is uitgegroeid tot een vaste waarde in de winkelstraat van Emmeloord.

Als jochie van zeventien klopte de in Lemmer wonende Johan in 1968 voor het eerst bij de firma Schirm in Lemmer aan. De opa van Jeen Schirm nam Johan mee en de eerste stappen in zijn carrière waren gezet. Door zijn opvallende verschijning en met een goed gevoel voor mode paste hij precies in het beeld van de Herenmode zaak in Lemmer. De banden met de familie Schirm zijn al die jaren gebleven.

,,De firma Schirm neemt afscheid van een zeer gewaardeerde collega met een heel warm hart voor de zaak. Een energieke verkoper pur sang, met oog voor de wensen en het welzijn van de klant”, zegt Jeen Schirm. ,,In zijn loopbaan bij de familie Schirm is altijd sprake geweest van wederzijds respect en loyaliteit over en weer. Johan is een hele fijne vent om mee te werken.”

Bijzonder in dit verhaal is dat in 1998 Leonard Visser de winkel verliet en Johan Ringnalda het team kwam versterken. Anno 2017 zijn de rollen weer omgedraaid. Leonard Visser is mede eigenaar van Schirm Herenmode en een waardig opvolger van Johan Ringnalda.

Met veel klanten heeft Johan een persoonlijke band opgebouwd in de afgelopen twintig jaar, enkelen van hen kwamen wekelijks op bezoek in de winkel voor een onderhoudend gesprek. Klanten kunnen natuurlijk afscheid van Johan nemen. Donderdag 28 vrijdag 29 en zaterdag 30 september staat er de hele dag koffie met gebak in de winkel klaar. Johan heeft dan alle tijd om uitgebreid afscheid te nemen en een gezellig praatje met iedereen te maken.