Flevo’s Mannenkoor zoekt zangers voor kerstconcert

EMMELOORD - Het Flevo’s Mannenkoor zoekt mannen die samen met 150 andere mannen, mezzosopraan Tania Kross en artist-percussioniste Laura Trompetter een kerstconcert willen zingen. Het koor staat onder leiding van dirgent Paul Michèl Tijssen.

Lid worden hoeft niet, maar mag wel, en ook koorervaring is geen vereiste. Gaandeweg de repetities leren deelnemers vanzelf zingen in bepaalde talen, en noten te lezen.

De kerstconcerten van Flevo’s Mannenkoor zijn jaarlijkse hoogtepunten. Dit jaar wordt extra bijzonder, omdat de medewerking van mezzosopraan Tania Kross en artist-percussioniste Laura Trompetter is ingeroepen.

Paul Michèl: ,,Er zijn natuurlijk wel de nodige arrangementen voor een mannenkoor met een mezzosopraan, maar voor een mannenkoor met percussionisten ligt het wat anders, dat aanbod is heel klein.” Voor Tijssen geen probleem, hij is waarschijnlijk bezitter van de grootste particuliere muziekbibliotheek in ons land. Hij kan heel goed zelf uit de voeten met het maken van arrangementen. En dat zal Flevoland weten, want tijdens het kerstconcert zijn er samen met de percussioniste twee eigen arrangementen te horen: een middeleeuws stuk en een bijzondere gospel.

De repetities vinden plaats binnen drie koren: Flevo’s Mannenkoor, het Amersfoorts Mannenkoor en de IJsselzangers uit Zutphen. Wim: ,,Het worden ook drie concerten, te beginnen op 15 december in Zutphen, op de 22e in Amersfoort en tweede kerstdag in Dronten. De eerste effecten zijn ook al merkbaar, er komen mannen van andere koren bij onze repetities kijken en vice versa. Daardoor ontstaat ook een soort uitwisseling.”

Belangstellenden kunnen conctact opnemen via: 0320-222293.