Zignea wint eerste wedstrijd van het seizoen

Emmeloord - De waterpoloheren van Zignea zij uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. In Zwolle werd knap gewonnen van Zwol 1894: 5-8.

Na een stroef begin, met weinig uitgespeelde kansen aan beide kanten, was het Zignea dat uiteindelijk de score wist te openen. Na een mooi uitgespeelde aanval en een schot van Niek Martens op de lat, kon Keimpe Vis met een goede reactie de 0-1 maken voor de bezoekers uit Emmeloord.

Uitlopen

In een vloeiende tweede periode kwamen beide ploegen tot scoren. Via Dennis Smit en Niek Martens kwam Zignea op een 1-3 voorsprong. Hoewel de thuisploeg in de derde periode vervolgens al snel de aansluitingstreffer produceerde, waren het Dennis Smit, Eelco Tuinenga, Christiaan Priet en Niek Martens die trefzeker waren. Met een 3-7 voorsprong werd daardoor begonnen aan het laatste kwart. Swol 1894 kwam in het slotstuk sterk uit de startblokken en het werd nog even spannend. Uiteindelijk was het Reyno te Koppele die de 5-8 voor zijn rekening nam en daarmee de zege definitief binnenharkte voor Zignea. Zignea kijkt met goed vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd. Op zaterdag 23 september om 20:15 uur is Nijmegen de tegenstander in Het Bosbad.