Oratorium ‘Ruth’ in Mariakerk Vollenhove

VOLLENHOVE - In de Mariakerk aan de Bisschopstraat zal in de dienst van zondagmorgen 24 september het oratorium Ruth uitgevoerd worden door C.G.K. ‘De Zeeklank’. Het koor staat onder leiding van de componist en dirigent Johan Bredewout.

Bredewout heeft ‘Ruth’ geschreven in 2006 voor een vierstemmig gemengd koor en voorzien van orgel - en pianobegeleiding. In deze dienst zal voorgaan dominee J. Smit uit Belt - Schutsloot. De muzikale medewerking zal worden verzorgd door organist Anne Kroeze en Johan Bredewout op de piano.

Het verhaal van Ruth staat beschreven in het bijbelboek Ruth. Ruth is een Moabitische vrouw, de weduwe van een zoon van Naomi en beide gaan op reis van Moab naar Bethlehem om daar te gaan wonen. De solo partij van Ruth wordt gezongen door Annelies Winters-Jansen. De overige partijen worden gezongen door koorleden Jan Baver van Heerde, Karin Wiersma, Jannie Dierkes en Wietze Winters.

De eerste uitvoering van het oratorium Ruth door ‘De Zeeklank’ was op 25 november 2006 in de Grote Kerk van Vollenhove. De dienst begint om 10.00 uur.