Het Roendjen van ut Haventjen 2017

URK - De vierde editie van het jaarlijkse Run-Event ‘Het Roendjen van ut Haventjen’ zal op 23 september 2017 plaatsvinden. De route gaat door het oude dorp van Urk en leidt onder andere over de haven, een stukje over het strand, langs de vuurtoren, langs het vissersmonument en het oude dorp. Een ronde bedraagt twee kilometer en er kunnen maximaal vier rondes worden afgelegd. De start is om 11.00 uur voor de taverne van het Haventje van Urk.

Meedoen kan vanaf 14 jaar. De lopers kunnen twee, vier, zes, of acht kilometer te lopen, voor het klassement telt alleen de acht kilometer. In het klassement wordt onderscheidt gemaakt tussen heren en heren veteranen als ook dames en dames veteranen. Een veteraan is 40 jaar of ouder. De loop telt mee voor de dorpencompetitie, ook hiervoor geldt dat dan de acht kilometer gelopen moet worden.

Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro. Dit is inclusief drinken na de loop en een verloting, waarbij het rugnummer het lotnummer is. Voor de eerste drie plaatsen van elke groep in het klassement is er een prijs. Inschrijven kan bij Het Haventje van Urk, Sportshop De Corner, en Klif18 Sport. Op 23 september kan inschrijven vanaf 10.00 uur tot een kwartier voor aanvang van de loop op het terras van het Haventje van Urk.