Opening Flevolandse kunstexpositie

LELYSTAD - Een centrale deelnemersexpositie van de Tour of Art Flevoland wordt op donderdag 21 september geopend. Aan dit evenement, en dus ook aan de centrale deelnemersexpositie, doen uit nagenoeg alle Flevolandse gemeentes kunstenaars mee.

Iedereen is van harte welkom bij deze feestelijke opening. De toegang is gratis, evenals de koffie vooraf en het drankje en de kleine hapjes achteraf. Bezoekers van deze opening kunnen vanaf 19:30 uur in KUBUS terecht voor een kopje koffie of thee, of om alvast de expositie te bekijken, die is verspreid over alle verdiepingen. Het officiële, feestelijke openingsprogramma begint om 20:00 uur, in de Grote Zaal.

Na een welkomstwoord door Akke Wiersma, directeur van de KUBUS en door Erna Koelman, voorzitter van Stichting Culturale, zal de Lelystadse wethouder van Kunst & Culutuur, Janneke Sparreboom, de expositie officieel openen. Zij zal een kort animatiefilmpje ‘50 jaar Lelystad’ starten, dat is gemaakt door vijf jonge leerlingen van KUBUS-docente Monica Staples. Strikt genomen is dit filmpje geen ‘animatie’, maar ‘stop-motion’.

Na het filmpje zal fluitdocente Marianne Noordink een stuk van de Nederlandse componist Ton Bruynel ten gehore brengen. Na afloop van het openingsprogramma wordt iedereen van harte uitgenodigd voor een drankje met wat lekkers erbij.

De deelnemersexpositie is al te bezichtigen.