Feestelijk openingsweekend Theater ‘t Voorhuys

EMMELOORD - Theater ’t Voorhuys opent op zaterdag 7 en zondag 8 oktober op feestelijke wijze het nieuwe theaterseizoen 2017-2018 met verschillende activiteiten. Tijdens dit weekend wordt tevens de geheel vernieuwde Beurszaal van het theater gepresenteerd.

Zaterdag 7 oktober vindt om 16.00 uur de grote finale van een Blaasestafette in de vernieuwde Beurszaal van Theater ’t Voorhuys plaats. De Blaasestafette wordt georganiseerd door Cultuurbedrijf Noordoostpolder, in samenwerking met verschillende amateurverenigingen uit de Noordoostpolder.

Een zevental harmonie- en fanfaregezelschappen uit de polder en beiaardier Anne Kroeze verzorgen tussen 12.30 uur en 16.30 uur een doorlopend muzikaal programma op het Kettingplein en Cultuurplein in Emmeloord. Bij de grote finale, om 16.00 uur in de vernieuwde Beurszaal van het theater, vormen de verenigingen met zo’n 200 musici het grootste orkest van Flevoland. De aftrap van de Blaasestafette vindt om 12.00 uur plaats bij de Poldertoren.

Zaterdagavond 7 oktober om 20.15 uur wordt het theaterseizoen afgetrapt met de slagwerkvoorstellng ‘N.E.W.S’. ‘North East West South’ is opgebouwd rond slagwerk afkomstig uit de vier windstreken: North-Europa en Noord Amerika, ingevuld door Jeroen de Rijk, East Azië met een focus op Japan door één van de Yamato drummers, Gen Hidaka, West, Latijns Amerika en het Caribisch gebied, Simone Sou en South Afrika door Carlo Hoop.

Eén slagwerkcompositie, geschreven door Jeroen de Rijk, zal telkens één van de vier slagwerkvormen uitlichten, daarbij ondersteund door filmbeelden die betrekking hebben op het betreffende gebied van de slagwerker.

Zondagmiddag 8 oktober opent Theater ’t Voorhuys het kidsseizoen met de voorstelling ‘Hakim op z’n best’ (4+). Er wordt een echt feestje van gemaakt met verschillende activiteiten voor en na afloop van de voorstelling: een springkussen, schminken, ballonnen kunstenaar, dansworkshop en meer. Ook krijgen alle kinderen na afloop een goodiebag vol cadeaus mee naar huis.

‘Hakim op z’n best’ is een interactieve show voor kleine, maar zeker ook voor grote mensen. Met Hakim (bekend van Sesamstraat) kun je namelijk lachen. Over van alles en met van alles. Het is iedere keer weer een verrassing waarmee hij aan komt zetten. Entree voor de Kidsmiddag bedraagt 5 euro, inclusief limonade voor de kinderen.

Kaarten voor ‘N.E.W.S.’ en de Kidsmiddag met Hakim zijn verkrijgbaar via de website www.theater-voorhuys.nl en aan de kassa.