Polderroeiers presteren goed tijdens Zwarte Waterrace

Zwartsluis - De dames van de GIA Light uit Rutten zijn op de derde plaats geeindigd tijdens de Zwarte Waterrace in Zwartsluis.

Vijf poldersloepen verschenen aan de start van de Zwarte Waterrace, de eerste wedstrijd na de zomerstop in de Hoofdklasse.

Uitslagen

Doordat er de gehele zomer is doorgetraind, waren de teams er helemaal klaar voor. De teams begonnen het tweede deel van het seizoen wederom goed. De dames uit Rutten in de GIA Light zijn derde geworden, de dames van de Zuyderzeeroeiers met de Mare Australis vijfde en de dames van Zusje uit Rutten eindigden op de negende plaats. De heren van de Razende Snol uit Rutten werden zevende en de Zuyderzeeroeiers werden in de Schokland 21e.

Prettige omstandigheden

De route heeft een afstand van ongeveer 14 kilometer. De race wordt omschreven als roeien in rustig bevaren, kalm en breed vaarwater. Ondanks een regenachtige start van de dag waren tijdens de race de weeromstandigheden prettig. De dames van de Mare Australis hadden als doel om tijdens de wedstrijd Zusje in te halen. Onderweg weg naar Hasselt lukte de dames dit. De dames van Zusje zetten ook alle zeilen bij. De teams bereiden zich voor op de volgende wedstrijd, op 16 september op het Veerse Meer bij Kortgene.