Gonny Mulder uit Emmeloord TaalHeld

EMMELOORD - Gonny Mulder uit Emmeloord is dinsdag in Swifterbant door gedeputeerde Michiel Rijsberman gekroond tot provinciale TaalHeld.

Gonny geldt als bruggenbouwer en vertegenwoordigt alle medewerkers van het Huis voor Taal Flevolmeer Bibliotheek. TaalHelden zijn mensen die zich bijzonder verdienstelijk inzetten voor een beter geletterd Nederland. Naast Gonny werden Yasser Younes uit Dronten (Taalcursist), Hanneke Marseille uit Dronten (Taalbegeleider) TaalHeld.

Taalcursist Yasser Younes is naast cursist ook actief vrijwilliger bij de bibliotheek Dronten: hij is taalgids op de kenniswerkplaats, zet zich in als tolk, helpt mee met de maandelijkse ochtendactiviteiten en geeft presentaties over zijn ervaringen met Nederland aan andere nieuwkomers. “Yasser: Ik vind het heel leuk dat ik Taalheld geworden ben. Ik ben op de weg met de taal en ik ga er graag mee verder. Taal is de sleutel tot alles en iedereen zou dat moeten leren. Daarom help ik mensen hier graag bij.”

Het Flevolandse Taalnetwerk, bestaande uit bibliotheken en welzijnsorganisaties hebben gezamenlijk deze drie Taalhelden voorgedragen.